EMMI

PÁYÁZATOK

EGYH-TAB-20-P-0020

EGYH-TAB-20-P-0020 pályázat

2020. évi egyházi táborok és közösségi célú projektek támogatása

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága a 30/1/30/8 "Egyházi közösségi célú programoktámogatása" elnevezésű pályázati kiíráson a az Anarcsi Református Egyházközség 400.000.- forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A program címe: Gyülekezeti kirándulás Egerbe

Program:

Az Anarcsi Református Egyházközség tagjai számára Egerbe szerveztünk gyülekezeti kirándulást.

A kiránduláson 50 fő vett részt. A résztvevők vegyes korosztályú, de főként a felnőtt gyülekezet tagjai. (csatolva a névsor)

A kirándulásra Petróczi Ignác EV-val kötöttünk szerződést a személyszállításra vonatkozóan, aki busszal utaztatott bennünket Eger városába. (csatolva a szerződés személyszállításra)

Az indulás időpontja: Anarcsról: 2020. 08. 08. szombat reggel 6.00 óra

Érkezés Egerbe: 9.00 órakor

Programok/látnivalók:

● Líceum

● Egri Bazilika

● Művészetek Háza

● Szent Bernát templom

● Dobó tér

● Minorita templom

● Minaret

Egri vár

Ebéd opcionális volt, tehát mindenki magáról gondoskodott, a vár melletti éttermekben.

Hazaindulás: 16.00 órakor

Beruházás:

2 db streem-webkamerát vásároltunk P&P Info-Tech Bt-től, amelyek segítségével a templomi istentiszteleteket jó minőségben tudjuk élőben közvetíteni a gyülekezet facebook oldalán és Youtube csatornáján. 2020 márciusa óta – amikor ideiglenesen nem lehetett templomi istentiszteletet sem tartani – online térben kezdtünk közvetíteni minden istentiszteletet. Eddig ezt egy mobiltelefon segítségével végeztük, viszont az új kamerákkal ezután ezt sokkal jobb minőségben végezhetjük.

Eredmények:

2002 óta minden évben rendezünk gyülekezeti kirándulást. Ebbe a struktúrába illeszkedett bele a 2020-as egri kirándulásunk. A program célja és eredménye: a közösségépítés, református identitás megőrzése és megerősítése, valamint a magyar történelmi városok nevezetességek megismerése.

Az istentisztelet elérhető az online térben azon egyháztagjaink számára is, akik a vírushelyzetben a személyes megjelenéssel járó alkalmakat kerülik, vagy idős koruk miatt nem tudják látogatni az istentiszteleteket.